Siyasi partilerimizin çıkmazı ve çıkmazları nelerdir?
Ülkemizin çok partili siyasi partiye geçişi ile beraber birçok siyasi parti kurulmuştur. Kurulan bu siyasi partiler belli bir program ve tüzük ile kuruluyorlar. Milletin teveccühünü kazanmak ve iktidar olabilmek için yola çıkıyorlar. Ayrıca siyasi partiler için siyasi partiler kanununa göre hazineden de yardım almaktadırlar. Ülke genelinde teşkilatlanmalar yaparlar. ileri sürdükleri düşüncelerle fikir ve değerlerine uyan, yakınlık duyan herkesi davet ederler. Bu aslında devleti yönetmeye talibiz. mesajı verirler. Benim görüşüme göre; ( en sonunda ifade edeceğim)
Arkadaşlar, siyasi partilerin en büyük kuruluş amacı nedir? Elbette iktidar olmaktır. Bunun için ortaya çıkarlar, önümüze devleti idare etmek için bir program koyarlar, Bu program dahilinde devleti idare edebileceklerini, milletin dertlerine derman olacaklarını, iç ve dış gelişmelere karşı devletin ve milletin çıkarlarını gözeterek hareket edeceklerini iddia ederler. Bu minvalde devletin aksayan yönlerini düzeltmek, vatandaşın devletle ilişkilerini daha basitleştirmek; ekonomiyi düzeltmek, istikrarı sağlamak ve devam ettirmektir. Özellikle "ADALETİN" sağlanması ve yürütülmesi birinci önceliğidir..Şİmdi gibi gibi konularda önümüze bir takım çözüm önerileri sunan siyasi partiler, vatandaşın oyuna talib olurlar.
Seçmen nasıl davranıyor?
Vatandaşlar elinde 4 senede bir gelen tercihini nasıl yapıyor? Bizlerde bu önümüze sunulan, Söylev ve demeçleri takip ederek sosyal çevremizinde etkisinde kalarak, fikir ve ideolojilerimize yakın, bazen en güçlünün yanında yer alarak yada vatanı ve milleti için bir değer yaratacağına inandığımız partilere oy veririz. Onları başka siyasi partilerin saldırılarına karşı savunuruz, buda içselleştirmeyi daha kolay hale getirir, bir taraftar olmuş oluruz.
Şu gerçeği de görmezlikten geliriz? Devleti idare etmek söylev ve demeçlerinden parti programlarından ve kapsamlarında daha fazlası olduğunu daima inkar ederiz. Çünkü mevcut parti programlarımızın yeterli olduğuna pratikte devleti idare edebileceğini inanıyoruz. Bize göre anlayışı ile bu şekilde yapılırsa devlet işleyişinde düzelme olur. ömür boyu başka bir şeye ihtiyaç duymayız gibi bir algıya sahibiz. Bunu yaparsa ancak bizim ideolojimiz ve fikrimiz ve parti programımız ile yaparız başka türlü bu iş düzelmez her geçen gün sorunlar kangren olmaya devam eder. Bu işin tek düzelir yanı bizim çözüm önerilerimizdir, derler.
Benim görüşüme göre; Ülkemizde kurulan ve kurulacak olan siyasi partilerin devlet yönetimi hakkında en ufak fikirleri yoktur. Devleti tanımıyorlar. Yaptıkları müdahaleler palyatif ve günü kurtarıyor. Bir örnek verirsek; tarımda kendi kendine yeten bir ülkeden her şeyi ithal eder hale geldik. Bu söylem genel ve her türlü mananın yüklendiği kamuoyunun buna ne mana vermek isterse verebileceği klişe bir propaganda söylemidir. Bu sözün üzerine siyasi partiler, iktidarı eleştirmek için samanı bile yurt dışından getiriyoruz, yandaşlara peşkeş çekiliyor, gümrükler indirildi ördek avındaki parlama ördek avı gibi atılır gerisi unutulur gider. Bir siyasi partinin bu gibi politik zırvalıklardan uzak bir çözüm sunabilmeleri için; dünden bugüne uygulana gelmiş tarım politikalarını ele alması, iç ve dış antlaşma ve anlaşmaların incelenmesi, hangi kurum ve kuruluşlar ile işbirliğinin yapıldığı, bunların süreleri ve sındukları katkıları, sulamasından ilaçlamasına kadar ekilen ve ekilemeyen arazilerine kadar en küçük bilgi eksikliği bırakmayacak şekilde bilinmesi, tarım ve orman bakanlığının çalışma şekli ve idari yapısı aksayan yönleri, iyi çalışan yönlerinin belirlenmesi bu anlamda yapılan bakanlık çalışmalarının bilinmesi doğrultusunda
Mevsimlerine göre;
A) Ekilen ve ekilmeye hazır arazilerin belirlenmesi,
B) mevsimlerine göre yetiştirilmesi gereken tarım ürünleri
C) İç ve dış pazarlara sunulacak olan ürünlerin yetiştirilmesi
D) tarımın çeşitlendirilmesi ve dünya pazarlarına sunulacak olan ürünlerin stratejik ürünlerin belirlenmesi
E) Başka ülkelerde tarım arazilerinin satın alınması kiralanması ile yayılmacı politika izlenmesi ülkemizin tarımını etkileyen yabancı tarım ürünlerine karşı politikalar ile maliyetlerin düşürülmesi vs. burada her gelenin sil baştan bir şeyler yapması yerine sorunları tespit ve iyileşenlerin iyileştirilmesi, geliştirilecek olanların geliştirilmesi, zamana uymayanların artık tasfiye edilmesi mühimdir.
Bu örnekten hareketle benim önüme böyle bir sunum ile çıkan bir siyasi parti görmedim.
Beni arkadaşım ile kötü etmeye çalışan söylemlerle çıkan siyasi ve muhalif sözler kışkırtıcılığı ile milli birliğimize zarar veren çok siyasi parti gördüm. Devlet aklını bugün her siyasi partide görmek istiyorum. Söz konusu olan ülkemizin çıkarları olduğuna göre ona göre çalışmalılar...
"İngilizin haini bile ingilizin çıkarlarına" hizmet ederken, bizim hainlerin ülkeyi satmaktan başka dertleri olmadığını görüyoruz.
Siyasi partilerimizin devleti idare edecek yetisini kazanabileceklerini görmek çok zor, buna rağmen bir tercih yapıyorum. Benim gözümde bu partiler "devleti ve yönetim" şeklini bilmiyorlar...
Selam ve selametle Os
man LERMİOĞLU
Çok doğru söyledin başkan ama şunu da unutmamak gerekir küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle açık alanda tarım zorlaşıyor örtülü tarım a geçiliyor bundan sonra tarım projelerimizi ona göre yapmalıyız üretim az tüketim çok slm.