Sayın Genç Samimi ise, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını savunsun

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından emekliler için yapılması planlanan indirimlerin yetersiz olduğunu belirtti.

Sayın Genç Samimi ise, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını savunsun

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından emekliler için yapılması planlanan indirimlerin yetersiz olduğunu belirterek,

“Emeklilerimiz için taleplerinizde samimi iseniz, emekli maaşlarının en az asgari ücret seviyesine çekilmesi için ses yükseltebilirsiniz” dedi.

AKP iktidarının 2024 yılını, Türkiye Yüzyılı Emekliler Yüzyılı ilan ettiğini hatırlatan Başkan Bak, emeklilerin yüzde 90’ının, açlık sınırının çok altında bir gelirle hayatta kalma mücadelesi verdiğine dikkat çekti.

Türkiye Yüzyılı 2024 Emekliler Yılı söyleminin samimiyetten ve gerçeklikten çok uzak olduğunu ifade eden Başkan Bak, bu kapsamda Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından emeklilere yönelik yapılan indirimlerin de yetersiz olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i, emekli maaşlarının en az asgari ücret seviyesine çıkartılması için sesini yükseltmeye davet ederek şu ifadeleri kullandı:

EYOF PARKI’NDEKİ YÜZDE 20 İNDİRİMDEN HANGİ EMEKLİ FAYDALANACAK?

“Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, emekliler için su faturalarında yüzde 50 indirim yapılacağını söyledikten sonra, şimdi de belediyenin EYOF Sosyal Tesislerinde emeklilere yüzde 20'lik indirim uygulanacağını ifade ediyor. Ve bu kararın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye Yüzyılı 2024 Emekliler Yılı" kapsamında alındığını söylüyor. Öncelikle EYOF Sosyal Tesislerindeki fiyat menüsüne bir göz atalım. Bir çorbanın 50 TL, kahvaltı tabağının 220 TL, hamburgerin 220 TL, çoban salatanın 120 TL ve bir fincan çayın da 35 TL olduğundan haberleri var mıdır acaba? Bu fiyatlardan yüzde 20 indirim yapsanız ne olur? Hangi emekli bu fiyatlara buralara gidebilir? Emeklilerimizin, bayramda bırakın kurban kesmeyi mezar ziyaretleri için köylerine dahi gidemediği ortada iken, "Emekliler Yılı" söyleminin gerçeklikten ne kadar uzak olduğu bir kaz daha anlaşılmıştır.”

SU FATURALARIYLA İLGİLİ TEKLİFLERİMİZİ MECLİSTE REDDEDEN SİZLER DEĞİL MİYDİNİZ?

“Su faturalarında yapılan yüzde 50 indirimin 65 yaş üstü şartına bağlanması ne demektir? Emeklilerimizin yüzde 90'ı, 10 bin liraya zaten açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilmişken hakkaniyet bunun neresinde var? CHP olarak, Büyükşehir Meclisinde ayırım olmaksızın su fiyatlarına yüzde 25 indirim yapılmasını, enflasyon oranında yapılacak zammın da aylık değil, 4 ila 6 ayda bir yapılması yönündeki teklifimizi reddeden sizler değil miydiniz?”

SAYIN GENÇ SAMİMİ İSE, EMEKLİ MAAŞLARININ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILMASINI SAVUNSUN

“Sayın Genç, eğer emeklilere destek vermek, onların yaşamlarını kolaylaştırmak istiyorsanız "Türkiye Yüzyılı 2024 Emekliler Yılı" kapsamında emekli maaşlarının en az asgari ücret seviyesine çekilmesi için sizde ses yükseltebilirsiniz. Diğer indirimler ve hizmetler zaten belediyelerin Sosyal Belediyecilik ilkesi doğrultusunda yapılabilecek işler. Bunların büyük bir maharetmiş gibi emeklilerimize sunulmasını ve yaşanmakta olan derin yoksulluğun görmemezlikten gelinmesini halkımızın takdirine bırakıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2024, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER