Osman Nuri Ekim geri adım attı!

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akça TV Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Berkant Parlak hakkında açtığı manevi tazminat davasında geri adım attı.

Osman Nuri Ekim geri adım attı!

"Bir Makam Aracı Daha" başlıklı haberden hareketle Berkant Parlak aleyhinde 20 bin TL manevi tazminat davası açan Ekim, avukatı aracılığıyla iddialarını mahkemeye sundu. Mahkeme, iddialara ilişkin Berkant Parlak'tan yanıt istedi.
Yazılı olarak tüm iddialara teferruatlı bir şekilde yanıt veren Parlak'ın bu savunmasının ardından Ekim geri adım attı ve mahkemeye sunduğu dilekçeyle "mahkemeden feragat ettiğini" beyan etti. Mahkeme aldığı kararla davayı düşürerek mahkeme masrafları ve Parlak'ın avukat vekâlet ücretinin Ekim tarafından ödenmesine hükmetti.

TANIK DİNLENMESİNİ İSTEDİ
Haber, Başkan Ekim'in 5 yılda ikinci kez makam aracını değiştirmesini konu alıyordu. Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğünden ulaştırılan araçla ilgili karar alınmasının hemen ardından konu Akça TV aracılığıyla gündeme taşındı ve araçla ilgili süreç tamamlanmadı. Haberlerin gerçeği yansıtmadığını iddia ederek mahkemeye başvuran Ekim'in iddialarına yönelik Parlak, "araç kararının alındığı yeri ve orada bulunan kişileri belirterek" tanık dinlenmesini mahkemeden talep etti.

SİYASİ YOL ARKADAŞINA İMTİYAZ
Ekim'in "siyasi yol arkadaşım" diyerek önceki dönem belediyeye bağlı şirkete işçi olarak aldığı ve sonrasında belediyeye ait makam aracını kullandığının kamuoyunda STK başkanı tarafından tepki toplanması süreci de cevap dilekçesinde yer aldı. Makam aracı üzerinden istikrarlı bir gündem olduğunun ve bunun da gündemi haberleştirmek üzere vazifeli bir meslek sorumluluğundan kaçamayacağının belirtildiği açıklamada ayrıca tüm iddialara hiç atlanmadan yanıt verildi.

HUKUKİ YOLLA İFTİRA: RANT İDDİASI!
Ekim, avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu ilk dilekçede Parlak'ın haberlerle birlikte rant elde ettiğini iddia etti. Bu konuda net bir tutum ortaya koyan Parlak, vekili Av. Umut Can Aslan aracılığıyla mahkemeye sunduğu cevap dilekçesinde "Davacı yanın iddiaları mesnetsiz olmakla birlikte davacının müvekkile yönelik 'rant sağladığı' yönündeki iftirası hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla açıklanmaya muhtaçtır. Bundan kasıt, bir ekonomik rant elde edildiği ise mahkeme tarafından müvekkilin ve birinci dereceden yakınlarının banka hesaplarının incelenmesini; bir mevki ya da konum elde etmek ise buna yönelik iddianın ispatlanmasını yahut ne tür bir rant elde edildiğinin açıklanmasını talep etmekteyiz." ifadelerine yer verildi.

Berkant Parlak, tüm iddiaları ve bu iddialara verilen hukuki cevapları ayrıca köşe yazısında yayımlayarak kamuoyuna şeffaf bir şekilde duyuracak.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2024, 12:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan cumur
hasan cumur - 2 hafta Önce

akçaabat osman nuri ekime büyük geldi siyaseti bilmeyen bir adam tecrübesi yok . torpille başkan adayı yapıldı sonuc bu büyüksehirden bile bu donemde hızmet alamayan bir baskan

Bahadır Bilge
Bahadır Bilge - 2 hafta Önce

Bu işi bu kadar büyütmeye ne gerek vardı diyenler nerede mesela? Bir yorum yazacaklar mı yoksa görmezden mi gelecekler?

SIRADAKİ HABER