Kıratlı yolculuk başlıyor !

İddialara göre, İyi Parti'den ayrılacak olan Aydın, Demokrat Parti'ye katılacak.

Kıratlı yolculuk başlıyor !

Barış Yarkadaş'tan Koray Aydın Kulisi: 'Kırat'lı Yolculuk Başlıyor!

Gazeteci Barış Yarkadaş, Koray Aydın'ın siyasi kariyerindeki önemli bir değişikliği duyurdu. İddialara göre, İyi Parti'den ayrılacak olan Aydın, Demokrat Parti'ye katılarak kısa sürede partinin başına geçecek.

Genel başkanlık için yarıştığı kurultayda 472 delegenin oyunu alan Aydın, partinin eski lideri Meral Akşener'in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeden duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun aktardığına göre, Akşener'e açıklama yapması için çağrıda bulunan Aydın, bu çağrısının karşılık bulmaması üzerine partinin hiçbir programına katılmadı.

Demokrat Parti'ye Geçiş

Barış Yarkadaş'ın aktardığı bilgilere göre, Koray Aydın önümüzdeki bir hafta içinde İyi Parti'den istifa edip Demokrat Parti'ye katılacak. Bu gelişmenin ardından, Aydın'ın Demokrat Parti'nin başkanlık koltuğuna oturması bekleniyor.

Mansur Yavaş ile Yakın İlişkiler

Koray Aydın'ın Demokrat Parti'nin başına geçmesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile olan yakın ilişkisi nedeniyle dikkat çekiyor. Bu hamlenin, Yavaş'ın olası cumhurbaşkanlığı adaylığını güçlendireceği düşünülüyor

Ekrem İmamoğlu ile Hemşerilik Bağı

Aydın'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de yakın ilişkileri bulunuyor. Ancak bu ilişki, daha çok "hemşerilik" bağı üzerinden şekilleniyor ve siyasi bir temelden ziyade kişisel yakınlıklara dayanıyor.

Koray Aydın'ın Demokrat Parti'ye katılması ve partinin başına geçmesi, Türk siyasetinde önemli değişikliklere yol açabilecek bir adım olarak değerlendiriliyor. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2024, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER