Cora'dan İsrail Dışişleri Bakanı'na kınama mesajı

AK Parti 26-27. Dönem Trabzon Milletvekili Salih Cora, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerine sert tepki gösterdi.

Cora'dan İsrail Dışişleri Bakanı'na kınama mesajı

Katz'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eski Irak lideri Saddam Hüseyin'e benzeterek, "Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı düzenleme tehdidinde bulunuyor. (Erdoğan) orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamalı" şeklindeki açıklamalarına yanıt veren Cora, bu ifadeleri "yakışıksız ve provokatif" olarak nitelendirdi.

Salih Cora, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'de AK Parti İl Teşkilatı'nda yaptığı konuşmada, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok" sözlerini hatırlatarak, Türkiye'nin her zaman mazlumların yanında olduğunu ve adalet ile barışı savunduğunu vurguladı. Cora, Filistin halkının maruz kaldığı zulme karşı sessiz kalınamayacağını belirtti.

Cora, Katz'ın açıklamalarının iki ülke arasındaki gerilimi artırdığını ve bölgedeki barış çabalarına zarar verdiğini ifade ederek, İsrail'in bu tür provokatif söylemlerden vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin barışçıl çözümlerle bölgede istikrarı sağlamaya devam edeceğini belirten Cora, "Bizim Filistinliler adına harekete geçme kararlılığımız, adaletin ve barışın savunucusu olma irademizden kaynaklanmaktadır" dedi.

Cora'nın açıklamasının tamamı şöyle:

"İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın yaptığı hadsiz açıklamaları şiddetle kınıyoruz

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'de yaptığı konuşmada Filistinliler adına İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına müdahale edebileceğini söylemesinin ardından, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın yaptığı hadsiz ve seviyesiz paylaşımı şiddetle kınıyoruz.
Cumhurbaşkanımızın Ortadoğu'da barış ve istikrarı sağlamak amacıyla verdiği mesajlar, Türkiye'nin bölgedeki gücünü ve önemini bir kez daha vurgulamıştır.

Ancak Katz'ın, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı Saddam Hüseyin'e benzeterek yaptığı açıklama, son derece yakışıksız ve provokatif bir söylemdir. Bu tür yaklaşımlar, iki ülke arasındaki gerilimi artırmakta ve bölgedeki barış çabalarına zarar vermektedir.

Türkiye, her zaman mazlumların yanında yer almış, adaleti ve barışı savunmuş bir ülkedir. Filistin halkının maruz kaldığı zulme karşı sessiz kalmamış ve kalmayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları da bu duruşun bir göstergesidir.

İsrail'in bu tür provokatif ve düşmanca söylemlerden vazgeçmesi, bölge barışı için elzemdir. Türkiye, barışçıl çözümler ve diplomatik yollarla bölgede istikrarın sağlanması için çalışmalarına kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2024, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER