Belediye çalışanlarına hakkını Verin!

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu Belediye işçilerinin haklarını ile ilgili açıklama yaptı

Belediye çalışanlarına hakkını Verin!

Köroğlun yaptığı açıklamada şunları kaydetti :

Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak, Akçaabat’ı ilgilendiren, Akçaabatlıları ilgilendiren her konuya; eğer faydalıysa Belediye Meclisinde onay verdik. Buna borçlanma dahil. Eğer hizmet içinse borçlanmaya dahi itiraz etmedik: Sizin iddianızın aksine. Ama denetlenebilirlik istedik. Eleştirilerimiz hep yapıcı oldu. Ama her söylediğimizi çarpıtarak, gerçeklerden uzak cevaplarla siyaset yaptınız. Şeffaflık istedik, geçiştirdiler. Cevap istedik, sadece karşı suçlama yaptılar.

Bir belediye düşünün, işçilerinin dahi hakkını savunamıyor. İşçileri dahi mutsuz. Belediye işçilerinin maaşlarına zam yapılacağı Ağustos ayındayız. Ancak belediye çalışanlarının istedikleri zam gayet standart bir ücretken bile bunu vermemek için diretiyor, hatta maaş ve ikramiyelerini dahi eksik yatırıyorlar. Tehdit ediyorlar, ahkam kesiyorlar. Bir belediyenin iyi hizmet etmesi için çalışanlarının mutlu olması ve huzursuz hissetmemesi gerekir. Ancak daha kendi çalışanına sahip çıkmayan bir belediye var. İ

şin kötüsü vatandaşın ve belediye çalışanlarının artık rahatsız olduğunu, bu düzene karşı çıktığını biliyorlar. O yüzden en ufak eleştiriye dahi tahammülleri yok. Biliyorlar ki başına buyruk saltanatları bitmek üzere. O yüzden daha çok sinirleniyorlar. Herkes müsterih olsun. Haklı olana hakkını vereceğiz. Ya geçim ya seçim demiştik. Herkes bilsin ki seçim olduğunda; Cumhuriyet Halk Partisi Belediyelerinin kapısından ayrılmayan ancak bir şey bulamayan müfettişler, elbet Akp belediyelerinin de kapısını çalacak. Çalışanlara istedikleri zammı yani haklarını verin. Söz tıpkı bu eleştiriyi paylaştığım gibi teşekkür edeceğim.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2024, 23:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER