Ortahisar Belediyesinden sosyal olmayan sosyal yardım!

Ortahisar Belediyesinden yıllar önce ifşa olan "mavi kapak" üzerinden "pet şişesi firma üreticilerinin oyununa" alet olarak engelli bireylerin hakkını ihlal eden bir kampanya başlattı.

Ortahisar Belediyesinden sosyal olmayan sosyal yardım!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın başlattığı "Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz" sloganıyla mavi kapak toplama kampanyası kapsamında Düzköy'de bir vatandaşa tekerlekli sandalye verildi.

MASTERCHEF'E SPONSOR, ENGELLİLERE KAPAK

Şarjlı araçların yanında artık pek bir önemi dahi kalmayan tekerlekli sandalyeyi bir lütufmuş gibi teslimini ise Ortahisar Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Mustafa Özer İskender yaptı. Kampanyayı "iyilik hareketi" olarak değerlendiren Kaya, MasterChef ekibi için sponsor bulup Belediyenin tüzel kişiliğini bu yönde destekte kullanırken engellileri "mavi kapağa" mahkûm etmeyi "sosyal belediyecilik" olarak değerlendirdi.

YILLAR ÖNCE İFŞA OLMUŞTU

Yaklaşık 10 yıl önce, bu uygulamanın büyük bir çevre kirliliğine sebep olduğunu belirten Prof. Dr. B. Gültekin Çetiner çarpıcı bir analiz yapmış ve pet şişe üreticilerinin maskesini düşürmüştü. Çetiner "Doğa ve insanlara çok zararlı olan pet şişeler toplanmıyor da neden kapakları toplanıyordu. Bu mavi kapaklar çok mu kıymetli idi. Hayır. Pet şişe üreticileri, ürettikleri bu zararlı maddeyi toplamak ve dönüştürmekle yükümlü idiler. Ama bunları toplamak, biriktirmek ve dönüştürmek hem masraflı hem de zordu. Bu kadar zahmete girmektense bürokrat ve politikacılarla kol kola girdiler ve bir çare buldular. Pet şişe kapağını toplayan, aynı miktar şişeyi toplamış sayılacaktı. Öyle ya, ellerinde kapak olduğuna göre, elbette şişesi de vardı! Peki bu kapaklar kime toplatılacaktı?" ifadelerini kullanmıştı.

HALK ÇÖPCÜ GİBİ KULLANILDI!

Çetiner: "Burada ikinci bir oyun devreye girdi. 500 kilo kapak getirilmesi hâlinde, özürlülere bir adet tekerlekli iskemle verilecekti. Böylece hayırsever halkımız, kandırılarak çöpçü gibi kullanıldı. Tekerlekli iskemlede payımız olsun diye düşünen insanlar; ceplerine, çantalarına, ev ve iş yerlerine doldurdukları mavi kapakları, daha büyük toplama ünitelerine attılar. Kapaklar buradan üreticiye gitti."

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2024, 18:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bahadır Bilge
Bahadır Bilge - 3 ay Önce

Trabzon'un hiçbir yerinde sosyal belediyecilik yok. Akçaabat da dahil.

SIRADAKİ HABER