Mustafa Mısır'dan sert cevap!

CHP’li Mustafa Çankaya’nın eleştirileri tartışma yarattı

Mustafa Mısır'dan sert cevap!

CHP Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çankaya’nın bugünkü meclis toplantısında yaptığı “Biz her şeye evet diyen muhalefete benzemeyiz” şeklindeki açıklaması, önceki muhalefet üyeleri üzerinde bir gölge bıraktı. Çankaya’nın kast ettiği dönemde İyi Parti İlçe Başkanı olan Mustafa Mısır, bu sözlere sert tepki gösterdi. Mısır, 2019-2023 yılları arasındaki ilçe başkanlığı süresince doğru olanı savunduklarını, eksik ve yanlışlara karşı sert muhalefet ettiklerini belirtti.

Mısır, açıklamasında Çankaya’nın bu sözleri söylerken dönemin meclis üyelerini ve özellikle hâlâ mecliste olan isimleri göz ardı ettiğini ifade ederek "Sen kliniğinde çocuklarının geleceğini hazırlarken o insanlar çocuklarının geleceğini heba etti." dedi. Ayrıca, CHP’li Çankaya’nın belediyenin ve meclisin faaliyetlerini takip etmediğini, vatandaşlar ve esnaflarla yeterince etkileşime geçmediğini vurguladı.

CHP'li bir başka Meclis Üyesi Mehmet Özbayrak'ı işaret eden Mısır, Çankaya'ya "Her şeyden önce hâlihazırda yanında oturan abimiz o dönemde de meclis üyesi idi. Bu lafı söylerken en azından yanında oturan baban yaşında ki kendi meclis üye'nede mi hiç saygı duymadın?" sorusunu yöneltti.

Mısır, milletvekili Hüseyin Örs’ün Akçaabat ile ilgili TBMM’de 13 soru önergesi verdiğini hatırlatarak, Çankaya’nın bu süreçlerde aktif olmadığını dile getirdi. Çankaya’nın yerel siyasette yükselme hırsını da eleştiren Mısır “Vekil ya da il başkanı olmak isteyebilirsin ama bu, had aşarak değil hakkı muhafaza ederek olmalıdır.” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2024, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER