Cora: "Görevimiz ne olursa olsun..."

26-27. Dönem Trabzon Milletvekili Salih Cora, son dönemde Türkiye'de başörtüsüne yönelik saldırılarla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve ona oy verenlere yönelik saldırıların bir sistematik dâhilinde işlediğini belirten bir açıklamada bulundu.

Cora: "Görevimiz ne olursa olsun..."

Bunların rahatsız edici bir seviyeye getirilerek CHP tarafından da savunulduğuna değinen Cora  "Ülkemizin her alanda ileriye gitme hedeflerine yönelik odağını kaybettirmemek için görevimiz ne olursa olsun mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.

BİR PLAN DAİRESİNDE
Cora: "Ankara'da başörtülü olduğu için bir hâkime hakkında ret talebinde bulunulması, Düzce ve İstanbul'da başörtülü kadınların tesisleri kullanımının engellenmesi, olimpiyat madalyalı sporcumuzun başörtülü annesiyle paylaştığı fotoğraf sonrası maruz kaldığı hakaretler, diş hekimliği öğrencisi genç bir kadının başörtüsü nedeniyle bir kongreye katılmaktan men edilmesi, başörtülü bir kadının alışveriş merkezinde çalışmasına izin verilmemesi, bir plan dairesinde birilerinin denemelerde bulunduğunun işaretleridir"

CHP'NİN ÖZLEMİ ESKİ TÜRKİYE
Ayrıca sokak röportajlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve ona oy veren milyonlara hakaret eden bir şahsın CHP tarafından sahiplenilmesine de dikkat çeken Cora "Bu neyi savunduğunu bile bilmeyen cahile kahraman sıfatını yakıştırmanın tek bir gerekçesi vardır, o da CHP'nin eski Türkiye'ye duyduğu özlemdir." ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİM SÖZLERİ KURU GÜRÜLTÜ
Cora, bu olayların Türkiye'nin küresel aktör olma hedefi, ekonomik kalkınma ve millî savunmada daha güçlü adımlar atma çabalarının yanı sıra milletin iradesi ile seçilmiş Cumhurbaşkanı'na karşı sistematik bir saldırı planı olduğunu vurgulayarak "Bu tür menfi olayların birilerince sahiplenilmesi, sicili bozuk CHP'nin cemaziyelevvelini hatırlatmıştır. Değişim sözlerinin bir kuru gürültü olduğunu ve milleti kandırmacadan ibaret olduğunu göstermiştir" dedi.

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
Cora, son olarak "Sinir bozucu bu olaylar karşısında sağduyu ile hareket edip eski Türkiye özlemi olanlara fırsat vermemek, demode olmuş başörtüsü düşmanlarına karşı duruşumuzu hatırlatmak ve ülkemizin her alanda ileriye gitme hedeflerine yönelik odağını kaybettirmemek için görevimiz ne olursa olsun mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2024, 18:12
YORUM EKLE