CHP oylarıyla İHH'ya bina!

CHP oylarıyla İHH'ya bina!

Akçaabat Belediyesi, birçok noktada ayrıcalıklı hareket eden İHH'ya ilçede yer tahsisi yaptı. Tahsis kararına CHP'li meclis üyeleri de evet oyu verdi. 

Komisyonda görüşülen ve Belediye Meclisine getirilen konu ile ilgili Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, kararı meclise sunmadan önce kararı yönlendirici nitelikte değerlendirmelerde bulundu.

Komisyon Başkanı Davut Gerigelmez, İHH'ya yer verilmesini depremle ilişkilendirerek İHH'nın arama kurtarma ekibine dikkat çekti. Ancak gelecekte arama kurtarma ekibi kuran her derneğe yer tahsis edilip edilmeyeceğine dair bir açıklamada bulunmadı.

Karar öncesi konuşan Başkan Ekim, derneklere bu zamana kadar tahsiste bulunmadıklarını ifade etti. Başkan Ekim de konuyu deprem başlığına çekti ve "Bizim görev sürecimiz boyunca bir problem olmayacağı kanaatindeyim." dedi. 

Ekim oylamayı ise "kabul edenler, kabul etmeyenler, kabul edilmiştir" şeklinde hızlıca yaparken kabul edilen kararın "oy birliği" ya da "oy çokluğuyla" mı yapıldığını belirtmeden "kabul edilmiştir" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2024, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER