Ücretsiz otoparklar tarih oluyor!

Akçaabat Belediye Meclisinde oy çokluğuyla alınan kararla ücretsiz otoparklar da ücrete tâbi tutulacak.

Ücretsiz otoparklar tarih oluyor!

Akçaabat Belediyesi şubat ayı meclis gündemine getirilen Akçaabat ilçesinde bulunan otopark işletmeleri yeniden gündeme geldi.  Daha önceden ücretsiz olan sahildeki birçok alan ücretli hâle getirilecek. Akçaabat Terminali’nin bir kısmının da ücretli otoparklara dâhil olacağı belirtildi. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim meclis toplantısında yaptığı konuşmada “Şehir içindeki parkları bir şekilde ücretlendirmek gerekiyor.” dedi.

İLÇE TRAFİĞİNİ YORAR

Mecliste söz alarak konuya çekincelerini dile getiren MHP’li Meclis Üyesi Melikşah Atasoy, bazı başlıklar üzerinden itirazlarını dile getirdi. Atasoy; otoparkların tek bir kişiye ihale edilmesiyle tekelleşme olacağını, ücretsiz otoparkların ücretli otopark hâline getirilmesiyle insanların ücretsiz otopark için ilçe merkezindeki ara sokakları kullanmaya başlayacağını ve bunun da ilçe trafiğini yoracağını belirtti.

YALNIZCA ATASOY İTİRAZ ETTİ

Atasoy ayrıca sahildeki ücretsiz alanları daha sıklıkla kullanan esnaf için de bu durumun olumsuzluğa neden olacağını belirterek “Esnaf bu konuda düşünülmeli. Ayrıca 1 saat ile 24 saatin aynı tarifede olması da doğru değil. Bu otoparkların ücretli olması ilçemiz açısından doğru değildir.” dedi. Meclisin İyi Partili ve CHP’li üyelerinden hiçbir itiraz gelmezken karar, oy çokluğuyla kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2022, 16:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan
Hasan - 3 yıl Önce

O zaman Belediye önündeki Yolun üstündeki otoparkta ücretli olmalı ,önce Kendileri ödemeye başlasın

SIRADAKİ HABER