Tatsızlık tatlıya bağlandı ama Belediye bildiğiniz gibi!..

Tatsızlık tatlıya bağlandı ama Belediye bildiğiniz gibi!..

Akçaabat'ta düzenlenen 32. Uluslararası Müzik ve Halk Oyunları Festivali'nde, Akçaabatlı sanatçı Samet Piyaleoğlu'na yapıldığı ileri sürülen muamele gündeme damgasını vurdu.

Sanatçının yakın arkadaşları tarafından yapılan açıklamaya göre Akçaabat Belediyesi yetkilileri, Piyaleoğlu'nu sahneye çıkarken kolundan tutarak itekledi ve "İşini yapacaksan yap, yapmayacaksan bırak git" diyerek rencide etti. Bu olayın festivalin organizasyonuna gölge düşürdüğü öne sürüldü.

Olayın ardından Akçaabat Belediyesi Facebook hesabından konuyla ilgili açıklama yayımlandı ancak kullanılan dilin resmî dile uygunluğu tartışmalara konu oldu. Akçaabat Belediyesi, açıklamasında yaşanan aksaklığı ve iletişim eksikliğini kabul ederek "moral bozukluğu" ifadesini kullanması hayli ilginç bulundu. Bu tür bir ifade, bir kurum dilinden dilinden beklenmeyn bir yaklaşım olarak değerlendirildi. Belediye, Piyaleoğlu'na gösterdiği anlayış için teşekkür ederek sanatçının her zaman yanında olacaklarını belirtti.

Açıklamanın tamamı şöyle:

" Bilgilendirme....



32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin ilk akşamında program akışında yaşanan bir aksilik ve iletişim eksikliği sebebiyle Samet Piyaleoğlu kardeşimizin sahneye çıkışında yaşanan gecikmeden kaynaklı durum hepimiz için üzüntü verici oldu.



Heyecan içerisinde sahnesini beklediğimiz şehrimizin evladı, kardeşimiz Samet Piyaleoğlu bu nedenle süre sıkıntısı yaşadı ve başta onun olmak üzere hepimizin morali bozuldu.



Karadeniz müziğine kendine has yorumuyla bambaşka bir renk katan kardeşimize gösterdiği anlayış dolayısıyla yürekten teşekkür ediyoruz.



Karadeniz kültürüne, kemençeye hizmet ettiği müddetçe onun yanında en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz



Yolun açık olsun Samet Piyaleoğlu...
"

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2024, 21:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER