Köroğlu :Felaket göz göre geliyorum diyor fakat yine de önlem alınmıyor.

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu Akçaabat'ta etkili olan sağanak sonrası yaşanan su baskınları hakkında sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklama yaptı .

Köroğlu :Felaket göz göre geliyorum diyor fakat yine de önlem alınmıyor.

Köroğlu açıklamasında şunları kaydetti:

Kısa süre önce yağan yağmurlarda yine bu manzara ile karşılaştık ve uyardık. Akçaabat’ın altyapısı yetersiz dedik. Bilimle ters düşülerek sonradan yapılan dolgu alanının kot farkının hesaplanmamış olması, şehre yağan yağmurun birikmesine neden olacağını ve tahliyede problem yaşanacağını anlattık. Felaket göz göre geliyorum diyor fakat yine de önlem alınmıyor.

Akçaabat kaderine terkedilmiş durumda. Ciddi miktarlarda bir yağış olduğunda şehrin içinde bir ila bir buçuk metre arasında yağmur birikintisi olma ihtimali çok yüksek. Şehirde hala unutulamayan 1990 lı yıllarda yaşanan sel felaketi varken, o günden bu güne kadar Akçaabat’ı yönetenler altyapıya halen yatırım yapmadılar. Uyarıyoruz! Vatandaşların can ve mal güvenliği için bilim ile ters düşmeden, ilgili bütün kurumlarla işbirliği yaparak altyapı çalışmalarına başlanılması gerekiyor. Aksi takdirde bir sel felaketi olduğunda sorumlular; göz göre göre bu felakete davetiye çıkaranlar ve tüm ikazları duymamazlıktan gelenlerdir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER