Adrese teslim ihale

Akçaabat Belediyesinde neler oluyor?

Adrese teslim ihale

Akçaabat Belediyesinin geçtiğimiz ay belediye meclis toplantısında, CHP ve İyi Partili meclis üyelerinin de onayıyla aldığı otopark kararının ihalesi yayımlandı.

İlçe merkezinde daha önce ücretsiz olan alanların ücretlendirilerek ihaleye çıkarılmasının ardından ihale resmî olarak ortaya çıktı. İlandaki madde ise otoparkın “adrese teslim” ihaleyle verileceği şüphelerini ortaya koydu.

İhale ilanının 3. maddesinin g fıkrasında “İhale tarihinden önce otopark işletmeciliği alanında en az 2 (iki) yıl süreyle faaliyet deneyimini gösteren” ibaresi ihaleyi alacak kişinin seçildiğine dair iddiaları kuvvetlendirdi.  

İhale ilanını ortaya çıkararak iddiayı ilk kez gündeme getiren gazeteci ve hukukçu Cengiz Bölükbaşı “İhalenin g fıkrasında sadece ihaleyi kimin alacağı yazmamış. Akçaabat Belediyesinde neler oluyor?” yorumunu yaptı.

Hatırlanacağı üzere Belediye Meclisinde otopark kararına tek itiraz eden isim olan ve ret oyu kullanan MHP’li Meclis Üyesi Melikşah Atasoy “Otoparkların tek kişiye ihale edilmesi yanlış. İhaleye kaç kişi girerse girsin ihaleyi tek kişi alacak. Bu da bir tekel oluşturacak” itirazında bulunmuştu.

Atasoy’un “tekel” itirazı ve bugün çıkan ihale adrese teslim ilan, akıllarda “otoparkı isteyen ve bunun için otopark kararı aldırıp ilana da bunu yazdıran” birilerinin olup olmadığı sorularını getirdi.

İŞTE O İHALE İLANI

FACEBOOK'TAKİ BİR PAYLAŞIMA KONUYLA İLGİLİ YAPILAN YORUMLAR

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2022, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER