Akça TV | Akçaabat Haber

Saka, Akşener'e Trabzon'u anlatacak.

SİYASET

İyi Parti’nin Trabzon teşkilatlarının etkin olmadığını ve gerçek potansiyeline ulaşamadığı görüşünden hareketle Saka Akşener'e bilgi verecek.

İyi Parti Trabzon kurucu il başkanı Hasan Saka, başkente giderek İyi Parti’nin kurmay kadrolarıyla görüşmek üzere Ankara’ya gidiyor. Bildiğiniz üzere Saka, İyi Parti’nin kuruluşunda yer almış, Koray Aydın ile Trabzon teşkilatlanmasında fikir ayrılığı yaşaması üzerine il başkanlığı görevinden istifa etmişti. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in görev değişikliğine giderek Koray Aydın’ı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alarak, Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yapmıştı.
İyi Parti’nin Trabzon, Ortahisar ve Akçaabatta
teşkilatlarının etkin olmadığını ve gerçek potansiyeline ulaşamadığı görüşünden hareketle Saka’nın Akşener ile de bir görüşme yapması bekleniyor.

İYİ Parti, Genel Merkezin ardından Trabzon’da da ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 2017 yılında İYİ Parti’den istifa eden Kurucu İl Başkanı Hasan Saka, Sonnokta Gazetesine yaptığı açıklamada geri dönüş sinyali verdi. 

O dönem İYİ Parti’de yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle istifa ettiğini açıklayan Saka, daha sonra Saadet Partisinden Belediye Başkanı adayı olmuştu. Saka, “Biz bu ülkeye umut olacak İYİ Parti’yi çok büyük zorluk ve mücadelelerle kurmuştuk.

Kuruluş felsefemize uygun olarak her görüşten, her partiden, her kesimden insanımızın kucakladığı bir ekiple yola çıktık. Tüm engel ve baskılara rağmen gerek ilde, gerekse 18 ilçemizde kısa sürede teşkilatlanmalarımızı tamamladık.

Hatta bina açılışımızı büyük coşku ve görkemli bir kalabalıkla gerçekleştirdik. Türkiye’de 5. büyük açılış olmuştu. Kuruluşumuzun hemen akabinde Trabzon kamuoyunun tüm dikkatlerini üzerimize çekmiş, hem siyaseti hem de gündemi belirleyecek kadar önemli yol almıştık.

Oysa gelinen noktada, ülkeye umut olacak bir partinin Trabzon gibi önemli bir ilde umutlara yeterli desteği veremediğini görmek bizleri derinden üzmekte.

Çünkü, İYİ Parti ve Genel Başkan Meral Akşener’in Türkiye’de ortaya koyduğu başarı ve siyasi rüzgara ayak uyduramadıkları aşikar.

Beni her gören, ‘Ne zaman geri döneceksin.’ diye soruyor. Ben hiçbir zaman görevden ve sorumluluk almaktan kaçmam. Şartların oluşması halinde ben her şeye varım, İYİ Parti’ye geri de dönerim. Bizim partide emeğimiz var, alın terimiz var, orada yarım kalmış bir hikâyemiz var.” dedi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.