Akça TV | Akçaabat Haber

18.MADDE MAĞDURLARINA CHP’DEN DESTEK

SİYASET

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ve İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu, İmar Kanunu’nun 18. maddesiyle Yenimahalle’deki yerlerinden Pulathane Bulvarı geçirilen mağdurlara destek verdi.

Akçaabat Belediyesi’nin 18. madde uygulamasının hemen ardından Karayolları’na devrettiği Pulathane Bulvarı’nın Yenimahalle kesimindeki vatandaşların 2008 yılından beri dile getirdikleri mağduriyetlerini Milletvekili Sibel Suiçmez yerinde inceledi. İnceleme gezisinde CHP İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Ezgi Yılmaz ile partili yöneticiler de hazır bulundu.

ORTADA BİR HUKUKSUZLUK VAR Akçaabat Belediyesi’nin 18 uygulamasını Danıştay ile iptal ettiren mahallelilere, yönetmelik değişikliği yapılarak Karayolları tarafından herhangi bir ödemenin yapılmamasının yarattığı mağduriyeti yerinde gözlemleyen Milletvekili Suiçmez, “Akçaabat Belediyesi’nin madde 18 uyguladığı planı iptal olmuş, ancak taşınmazlara Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından fiili şekilde el atma yapılmaktadır. Ortada bir hukuksuzluk var.” dedi.

SUİÇMEZ: PARALAR ÖDENMELİ Suiçmez, “Şimdi Belediyemize ve Karayolları Genel Müdürlüğümüze sesleniyoruz. Kurumların temsilcileri ve mağdur vatandaşlarımız bir araya gelerek sorun çözülmeli ve usulüne uygun kamulaştırma yapılarak, vatandaşlarımızın parası ödenmelidir. Buna öncülük etmesi gereken kurum Akçaabat Belediyesi, kamulaştırmayı yapması ve vatandaşların parasını ödemesi gereken kurum Karayolları Genel Müdürlüğü’dür.” şeklinde konuştu.

KÖROĞLU: HUKUKİ SÜRECİ ÜSTLENECEĞİZ
CHP Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu da “Konunun takipçisiyiz, takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ayrıca vatandaşlarımızın hukuki süreçlerini de üstleneceğiz.” ifadeleriyle mağdur vatandaşlara verdiği desteği bir kez daha gösterdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.