Akça TV | Akçaabat Haber

Üniversiteye bak, hizaya gel!

GÜNDEM

Trabzon Üniversitesinde yaşanan ve üniversite kimliğine yakışmayan iddialarla ilgili gündeme düşen haberler tepkilere neden oldu. Bugün Haber Anlık'ta yayımlanan haberde şu ifadeler yer aldı:

Trabzon Üniversitesi kurulduğu tarihten beri Trabzon'un ikinci üniversitesi olamadı. KTÜ'den bölünen ve merkezi Fatih Yerleşkesi olan üniversite fizikî açıdan neredeyse hiçbir büyümeye giremezken değişen sadece tabelalar, bazı yönetici atamaları ve kadrolar oldu. 

Olması gereken esas konularda başarısını gösteremeyen Trabzon Üniversitesinin son günlerde kadrolar üzerinden gösterdiği başarının üniversitede ciddi bir kaosa sebebiyet verdiğini işittik. Görüştüğümüz bazı akademisyenler ve idari çalışanların üniversitedeki genel sekreter yardımcılarının tavırları ile ilgili iddialarını işittik.

Hayretler içine düştük. Bunlardan son duyduğumuz konu ise yine akademisyenlerin olduğu bir ortamda cereyan etti. İddialara göre çeşitli çalışanları baskı altına alan ve "dediğimiz dedik" tavırları içinde olan bu genel sekreter yardımcıları bir çalışanı da ayrıca darp etmiş! Üniversitenin çalkalandığı bu iddialarla bazı isimleri aradık. Bir dokunduk bin ah işittik bu şahıslar hakkında. 

En büyük tepkinin de Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu üzerinde buluştuğuna tanıklık ettik. Üniversiteyi yönetemeyen bir noktada olduğundan ve bu tür disiplin sorunların bundan kaynaklandığından söz edildi. Üniversite gibi kentin medarıiftiharı olması gereken kurumların birilerinin eliyle bu duruma düşürülmesi en çok "bu kenti düşünen" bizler için önemlidir. Şunu temenni ediyoruz ki kentin adını taşıyan bu üniversite bir an önce bu sorunlardan kurtulmalı, kurtarılmalıdır!

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.