Akça TV | Akçaabat Haber

Sahil projesi masum değil

GÜNDEM

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Söğütlü sahil düzenleme projesi adı altında yol projesi yapıldı ileri sürüldü.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Söğütlü Sahil Düzenleme Projesi kapsamında yürüyüş, bisiklet ve taşıt yolu yapacak. Projeye son şeklini vermek için Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve meclis üyelerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

YOL PROJESİNE KILIF HAZIRLANDI

Akçaabat CHP’li Meclis Üyesi Tuncay Demirci, Akçaabat sahilinden Yıldızlı’ya kadar uzanacak sahil düzenlemesi adı altında bir yol projesi yapıldığını belirterek “Yapılan imalatlara bakıldığında bayağı bir karayolu yapılıyor. Sahilden yol geçirmek için kılıf hazırlandı. Masumane durmuyor. Deniz koruma yapısı yapmadan yol yapma imkânı yok. Yolu yaparlar deniz gelir yıkar. Kanuni Bulvarı kapsamında yeni ihale yapmadan proje hayata geçirilecek” dedi.

KUMSALIN BÖLÜNMESİNE İTİRAZ ETTİ

Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Aslan Güner, “Kumsalın ortadan bölünmesine itiraz ediyorum. Akçaabat Belediye Başkanı projenin doğruluğunu savunuyor. Bisiklet, yürüyüş ve taşıt yolu düşünülüyor. Kumsalın güneye alınması yönünde fikir beyan ediyorum. Proje nasıl olacak göreceğiz” dedi.

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Söğütlü sahil düzenleme projesi adı altında yol projesi yapıldı ileri sürüldü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Söğütlü Sahil Düzenleme Projesi kapsamında yürüyüş, bisiklet ve taşıt yolu yapacak. Projeye son şeklini vermek için Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve meclis üyelerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

“KUMSALIN GÜNEYİNDEN GEÇSİN”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Aslan Güner, “Kumsalın ortadan bölünmesine itiraz ediyorum. Akçaabat Belediye Başkanı projenin doğruluğunu savunuyor. Bisiklet, yürüyüş ve taşıt yolu düşünülüyor. Kumsalın güneye alınması yönünde fikir beyan ediyorum. Belediye Başkanımız da projenin kumsalın orta yerinden geçmesinin, arka tarafında otopark yapılmasının daha doğru olacağını, burada 75 çeşit kuş türü olduğunu ve bu alanın korunması gerektiğini savunuyor. Toplantı yapıldı. Proje nasıl olacak göreceğiz.

BELEDİYE ACELECİ DAVRANIYOR

Projenin üzerinde çalışılıyor. Kumsalın ortadan yarılıp öylece kalmasının sebebi Akçaabat Belediyesinin aceleci davranması. İlçe merkezinde de aynı şeyleri yapıyor. Festival kortej yürüyüşü yapılacağı yerin kaldırımlarını, yollarını yıktı geçti. Kortej yürüyüşü bu şekilde yapıldı.” ifadelerine yer verdi.

“SAHİL DÜZENLEMESİ ADI ALTINDA YOL PROJESİ”

Akçaabat CHP’li Meclis Üyesi Tuncay Demirci, “Söğütlü sahilde bisiklet ve yürüyüş yolu yapılacak. Yapılan imalatlara bakıldığında bayağı bir karayolu yapılıyor. Yağmur suyu kanalı ile altyapısıyla birlikte.. Hiç de yürüyüş yoluna benzemiyor. Önceden böyle bir sahil yolu yapılmasına ilişkin projeleri vardı. Hazırda devam eden Kanuni Bulvarı çalışması var. Bu iş kapsamında da yapıyor olabilirler. İhaleye de ihtiyaçları yok. Fırsat kolluyorlar. Zemin hazırlanıyor. Amaçları yürüyüş yolu yapmak değil.

MAKİNELER BOŞA DÜŞÜNCE DEVAM EDECEK

Toplantıda belediye başkanına yol çalışmasının devam edip etmediğini sordum. Makineler boşa çıkınca devam edileceğini kaydetti.

KILIF HAZIRLANDI

Sahil düzenleme projesi hazırlamışlar. Bunlar sahilden yol geçirmek için kılıf hazırlamak. Bunu yapacak şuan bütçeleri de yok. Çok masumane durmuyor. Ben yürüyüş yolu yapılmasına şahsen destek verdim. İnsanların sabah sporlarını yapabilecekleri, nefes alabilecekleri bir yer olsun istiyordum. Açıkçası onların öyle bir niyetinin olduğunu düşünmüyorum.

KANUNİ BULVARI KAPSAMINDA MI YAPILIYOR?

Kanuni Bulvarı kapsamında yapılması dememin nedeni mali olarak yeni bir ihale değil, orayı yapan müteahhitte o işin parçasıymış gibi mütalaa edilip yaptırılması. Yeni bir ihale tepki çekebilirdi. Ben öyle anlıyorum. Gülcemal dolgu alanındaki menfezleri de o kapsamda yaptılar. Menfezler Kanuni Bulvarı kapsamında yapıldı.

KORUMASIZ YOLU DENİZ GÖTÜRÜR

Deniz koruma yapısı yapmadan yol yapma imkânı yok. Yolu yaparlar deniz gelir yıkar. Geniş kapsamlı sahil düzenleme projesi, yani avam projesi hazırlamışlardı. Yol, Akçaabat sahilinden başlayıp Yıldızlı’dan Beşirli sahiline bağlanacak. Resmiyette neler olacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Kaynak : 61medya

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.