Akça TV | Akçaabat Haber

Meclisten TİSKİ'ye tepki!

GÜNDEM

Osman Nuri Ekim de TİSKİ’ye tepki gösterdi. Ekim “TİSKİ’yi Allah iyi etsin.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Akçaabat Belediye Meclisinde TİSKİ’ye tepki yağdı. İlçeye bağlı Yenimahalle’deki derin deşarj sisteminin “çözüldü” denmesine rağmen çözülmemesi ve kanalizasyonun denize boşaltılması Belediye Meclisinde gündeme taşındı. Konuyu gündeme CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Özbayrak taşırken Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim de TİSKİ’ye tepki gösterdi. Ekim “TİSKİ’yi Allah iyi etsin.” diyerek tepkisini dile getirdi.

KOKUDAN MUSTARİBİZ

Mecliste konuşan CHP’li Üye Özbayrak “Yenimahalle’de bir arıtmamız var. Kokudan mustarip olduk. Mahalleli, bizi tanıyanlar bana gelip ‘Sen orada necisin?’ diyorlar. Geçen Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güngör Bey’e uğradım. Sağ olsun telefonla aradı, aradığı kişi yurt dışından parça geleceğini ve bu hafta sonu parçanın takılacağını söyledi. Herhâlde 2 hafta oldu. Gerçekten kokudan mustaribiz. Ne olacak buna? Kanalizasyon hiçbir engel tanımadan denize boşalıyor. Denizin kirliliği bir tarafa, koku bir tarafa. Lütfen bunu hâlledelim de bu kadar ufak tefek konuları başka yere ulaştırmayalım.” dedi.

AĞIR İŞLEDİĞİNİN FARKINDAYIM

Özbayrak’a hak veren Başkan Ekim “Yenimahalle’deki deniz deşarjıyla ilgili TİSKİ Genel Müdürlüğümüz bir vana değişecek. Hâlâ değişecek. Allah iyi etsin onları. Orada vana arızalandı. Bir de deniz kısmında patlak vardı. Anladığım kadarıyla tedarikte sorun yaşıyorlar. Ağır işlediğinin farkındayım.” ifadelerine yer verdi.

TEKATAŞ “ÇÖZDÜK” DEMİŞTİ

Konuyla ilgili 2 ay önce açıklama yapan TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş “Akçaabat’ta kötü kokuya son verdik. Derin deniz deşarj hattının kopuk olduğu tespit edilen 6 metrelik kısmını özel donanımlı dalgıçlar maharetiyle onardık. Çalışma alanı tahkimat sonrası eski haline getirildi. İlçe halkımıza hayırlı olsun.” demişti. Tekataş’ın sorunun devam etmesine rağmen neden bu şekilde bir açıklama yaptığı ise anlaşılmadı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.