Akça TV | Akçaabat Haber

Elektrik şikâyetleri Müdür'ü getirtti!

GÜNDEM

Trabzon Milletvekili Salih Cora, Akçaabat ve Arsin ilçelerindeki muhtarları Aksa Çoruh Elektrik Dağıtım Şirketi Genel Müdürü Ömer Kandemir, Şirket Müdürü Mehmet Aydın, Trabzon İl Müdürü Osman Aydın ve bürokratlarıyla buluşturdu.

İlçe ziyaretleri kapsamında özellikle Arsin ve Akçaabat’tan aldığı elektrik problemlerinin çözümü için Genel Müdür Kandemir’i davet ederek İstanbul’dan Trabzon’a getiren Cora, Yalıncak’taki Mercure Otel’de yaklaşık 90 muhtarla bir araya getirdi.

Kahvaltıyla başlayan toplantı programına Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, AK Parti Arsin İlçe Başkanı Tolga Şengül, Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy ve Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir katıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Ankara’daki programlarından dolayı toplantıya katılmadı.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora “Siyaset sahasının alanda karşılaştığı en temel sorunlar yol, su ve elektrik altyapısına ilişkin bitmeyen talepleridir. Ancak bu çalışmalar günün gelişen koşulları gereği hiçbir zaman tamamlanamıyor. Bizim Genel Müdürümüzden ricamız şu; sizlerin vereceği yazılı taleplerin analiz edilerek 2022 yılında neyin yapılacağı, 2023 yılında neyin yapılacağını bizlere iletsin. Biz de 1 ay sonra tekrar Muhtarlarımızla toplanıp onlara planlamanın ne olduğunu kendilerine bildirelim.” dedi. 

Toplantıda söz alan Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, toplantıyı düzenleyen Milletvekili Salih Cora'ya teşekkür ederek, “Muhtarlarımızla bir aradayız. İlk defa böyle bir organizasyonu Salih CORA vekilim ile yaşadık. Burada dertlerimizi anlatmak çok önemli. Acil olan durumlar var, ihtiyaç olan durumlar var, bunları çözmemiz gerekiyor. Ben tekrar kıymetli Vekilimize ve hassasiyetinden ötürü genel müdürümüze teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir ise “Sayın vekilimize bizlere böyle bir imkan sunduğu için değerli Genel Müdürümüze de bu toplantıya katıldığı için teşekkür ediyoruz. Bu toplantı gerçekten ilçemiz adına çok önemliydi. Akçaabat Trabzon en büyük ilçelerinden biri. Elektrikle ilgili ciddi sıkıntılarımız var, istenilen hizmeti alamıyoruz. İnşallah toplantıdan sonra sorunların birçoğunu ortadan kaldırılacağı bir süreç yaşayacağız.” şeklinde konuştu.

ELEKTRİKLE İLGİLİ SORUNLAR ORTAK

Ardından muhtarlar söz alarak sorunları genel müdüre iletti. 25 muhtar ayrı ayrı söz aldı. Genel olarak iletilen sorunlar; elektrik hatlarının yenilenmesi, voltaj düşüklüğü, genel aydınlatma ile ilgili yaşanan sorunlar, elektrik direklerinin çürümüş olması, eğrilmesi veya devrilip yola düşmesi, kış turizmin gerçekleştiği yaylalarda elektriklerin kesinti aylarının uzun tutulmasının olumsuz etkileri, elektrik tellerinin yere yakın olması, bazı mahallelerde yatırımların gerçekleşip bazılarında gerçekleşmemesi, Santa Harabelerindeki elektrik sorunu oldu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.